1 darab 3 darab >= 10
% 3000 Ft 2800 Ft 2500 Ft
3000 Ft
+ -


Kiadja a
ISBN: 9786156072009
Szállítási idő : 2-3 munkanap
Tolnai Lajos
Kiadás éve : 2019

„A történet és annak mesélése nekem nagyon bejött. Mintha a magyar Elveszett illúziók lenne.” (Török Gábor)

Irodalmunk elfeledett fenegyereke, Tolnai Lajos a boldog békeidőkben írta meg A polgármester úr című regényét. A Marosvásárhelyen csak Dr. Revolver Lajosnak gyúnyolt írólelkész-politikus-szerkesztő erdélyi és fővárosi korszakának határán született meg a mű, ami számos további ellenséget szerzett neki. Hogy miről szól A polgármester úr? Helyi és országos politikáról, választásokról, sajtóról, akadémiáról, kultúrharcról, hódító nőkről, párbajozó férfiakról és a „két magyar hazáról”, Magyar- és Erdélyországról. A kortárs olvasó felteszi a kérdést: mi változott az 1880-as évek óta?

Kiadásunkat Dávid Gyula irodalomtörténész előszava és személyes Tolnai-története, illetve A szép asszony kocsisa című novella teszi teljessé.

„Az elsikkasztott s mégis legnagyobb magyar regényíró elme” (Móricz Zsigmond)

„Nem volt semmi bűne, csak különb volt, mint a többi. Éles volt a szeme, tehát keserű volt nagyságos szíve s rombolóan lázas az agyveleje. Mellékesen pedig legelső író embere volt ez országnak és még ezt meg is bocsátották neki… De hogy látni és beszélni mert, ezt nem bocsátották meg soha.” (Ady Endre)


 


Rendelje meg könyvünket legalább  20% kedvezménnyel! Magyarország, Románia és Szlovákia területén 799 forintért házhoz szállítjuk a könyvet, minimum 9999 Ft értékű rendelés esetén a házhoz szállítás ingyenes!